Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

Sentinel Kabilesi

          Geçtiğimiz günlerde "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı bilgi yarışmasında 125.000 TL değerinde olan bir soru olarak karşımıza çıktı bu kabile. Ancak bu insanların varlığı ve hayat tarzları günümüzde paha biçilmez bir merak konusu olmuş durumda. Aslında kendileri Milat'tan 60.000 yıl önce Afrika Kıt'asını terk eden ilk kabilelerden olarak bilinmekte ve hala o dönemin yaşam tarzıyla hayatlarına devam etmektedirler.






















İnanılır gibi değil ama gerçekten hayret ettirecek cinsten devam eden bir ilk çağ hayatı var burada. Kabile ismini Hint Okyanusu'nun doğusunda küçük bir ada olan Sentinel Adası'ndan alıyor ismini. Hindistan hükümeti bir çabayla ada yerlileriyle iletişim kurmak istemiş ancak sadece yerlilerin oklarıyla muhatap olabilmişler. Hatta bazı balıkçılar adaya geldiklerinde yerliler tarafından öldürülmüş veya yakılmış. Kısacası kabile sakinleri  pek iletişim yanlısı insanlar değil. Yaklaşık 300 kişi olduğu tahmin edilen kabile 21. yy. Dünyası ile tamamen kopuk ve habersiz bir şekilde yaşıyorlar. Hindistan hükümeti de daha fazla iletişim kurmayı denememe kararı almış. Yani bu kabiledeki insanlar günümüzden tamamen izole olmuş bir hayata sahipler. Diğer ilginç bir durum da adada ki kimsenin dış dünyayı merak edip açık denizde yol alacak bir buluşa imzasını atacak bir eylemde bulunmaması. Kendi hayatlarından çok mutlu oldukları aşikâr. Kaldi ki bizim yaşadığımız Dünya'dan daha huzurlu bir hayat yaşadıkları da kesin... Adanın kendi kaynaklarının yetmesinden ötürü olsa gerek bunca yıldır en ufak bir merak duygusu veya iletişim kurma çabası görülmüş değil. Bu nedenle ne dinleri hakkında ne de kültürleri hakkında en ufak bir bilgiye sahip değiliz.


          Esrarengiz ve bir o kadar da ilginç bir hayata sahip olan bu insanlar, gün gelirde modern dünya ile iletişime geçecek olursa, birçok tarihçinin ve bilim insanlarının ilgi odağı olacağı kesin gözüküyor. Şahsi görüşüm; bu insanlar daha 60.000 yıl önce Dünya'nın nasıl berbat bir yer olacağını öngörmüş olmalılar ki, "Yok arkadaş, buralarda durulmaz..." diye düşünüp daha zamanında kendileri soyutlamışlar modern hayattan. Umuyoruz ki ileri zamanlarda daha detaylı bir şekilde Sentinel Kabilesi'ni tanıyabiliriz.


                                                                                             Furkan ÖZDEMİR

0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®