Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

Bir Osmanlı Polisiyesi: Filinta


TRT'nin Osmanlı dönemini yansıttığı ikinci yapıtı olan Filinta, 19. yüzyıl Osmanlısını en ince detaylarına kadar anlatıyor. Yayımlanmaya başlamadan neredeyse her bilboarlarda, otobüs duraklarında afişini gördüğümüz Filinta bana göre beklentileri karşılamış durumda.

Gerek stüdyosu gerekse görsel efektleriyle oldukça dikkat çeken bir yapıt olan Filintanın, ilk bölümünün yönetmenliğini kendisini Lost ve Prison Break'den tanıdığımız Bobby Roth yaptı.

Dizinin konusuna gelirsek, Filinta Mustafa adlı ana karakterin, Osmanlı dönemlerinde geçen olayları irdeleyerek, suçluları bulması, gizemi çözmesi ve zekasını ustaca kullanması konu ediniyor. Dizi Sultan Abdulmecid zamanında geçmektedir. Dizide Osmanlı gücünü yitirmiş, İngilizlerin ve Fransızların entrikaları altında kaldığını görmek mümkün.

Kadı Gıyaseddin'nin adaleti, Filinta Mustafanın cesareti ve dönemin saray entrikalarının sizinde ilginizi çekeceğinden eminim.

Şimdi izleyeceğiniz videoda Osmanlı döneminin adaletini, Kuran'a bağlılığını görebilirsiniz. Salı günü saat 20.00'da Filinta'yı izleyebilirsiniz.


Eren Akdoğan


0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®